Vreme na železnicah

Sneg, žled, močne nevihte, veter, poplave… lahko povzročijo zdrse vlakov in zaprtje cest, zaustavljen promet pa pomeni višje stroške. Z natančno vremensko napovedjo in z izvedbo preventivnih ukrepov, se vzdrževanje železniške infrastrukture lahko optimizira.

Razvijamo specifičen vremenski sistem, ki zagotavlja vpogled v trenutne in prihodnje vremenske razmere na železniški infrastrukturi ter proži opozorila. Omogoča izvedbo določenih preventivnih ukrepov in pravočasno pripravljenost na ekstremne vremenske razmere. Vremenski sistem zmanjšuje zamude, povečuje varnost železniškega prometa in optimizira njegovo upravljanje.

Najbolj iskano

VEDRA Ceste

Napreden cestno-vremenski informacijski sistem za optimizacijo delovanja zimske službe. Podpira najnovejše trende kot so veliki podatki, IoT in umetna inteligenca ter nudi podporo pri prilagajanju podnebnim spremembam.

Cestno – vremenske postaje

Cestno-vremenske postaje za spremljanje temperature in stanja cestišča ter različnih meteoroloških parametrov. Omogočajo celovit vpogled v trenutno vremensko situacijo na cestnem omrežju.

VEDRA Občine

Vremenski informacijski sistem za podporo pri vzdrževanju občinskih cest. Mogoča je večnamenska uporaba, npr. za civilno zaščito, kmetijstvo, energetiko, turizem…

Želim več informacij