O podjetju CGS Labs

Smo laboratorij idej, visoko-tehnološko podjetje, ki se ukvarja z digitalizacijo gradbeništva in naravnega okolja.

Razvijamo inovativne programske rešitve na področju načrtovanja, gradnje, upravljanja in vzdrževanja gradbenih objektov ter napredne vremenske informacijske sisteme za podporo vzdrževanju prometne infrastrukture. Prispevamo k večji transparentnosti, kakovost in stroškovno učinkovitost  gradbenih projektov in podpiramo trajnostne odločitve.

Poslanstvo

Izdelujemo enostavne, a učinkovite rešitve.

Z informacijskimi avtocestami povezujemo ljudi in podatke v odprte sisteme. Vzpostavljamo trdne mostove med načrtovanjem, gradnjo, upravljanjem in vzdrževanjem grajenega okolja ter pomagamo pri ohranjanju čistega in zdravega naravnega okolja. Uvajamo prebojne tehnologije, ki spreminjajo način dela in razmišljanja. Prisluhniti znamo željam uporabnikov in jim priskočiti na pomoč, pri čemer meje domovine niso ovira za naše globalno delovanje.

Zavezani uporabnikom

Naš cilj je preseči pričakovanja uporabnikov.

Naj vas kakovost naših izdelkov, storitev in tehnične podpore presenetijo. Gradimo oseben stik z uporabniki, to pa nam omogoča, da povratne informacije hitro prenesemo v razvojni oddelek in jih vgradimo v naše izdelke.

Gradimo na vrednotah

Znanje

Znanje je naš vir, iz njega izhajajo naša odličnost, inovativnost in pogum. Strokovnost negujemo z nenehnim izobraževanjem vseh posameznikov v ekipi. Zato smo vredni zaupanja.

Integriteta

Integriteta je naša notranja moč. Skrbimo za celovitost in verodostojnost podjetja. Spodbujamo osebno rast zaposlenih, medsebojno spoštovanje in ravnotežje na vseh nivojih našega delovanja.

Veselje

Preprosto delamo z veseljem. Ustvarjamo pogoje za zadovoljstvo zaposlenih, naših partnerjev in uporabnikov. Z veseljem prihajamo na delovno mesto in delujemo v timu, z veseljem ustvarjamo in z veseljem to delimo. Zato tudi naši izdelki in storitve nosijo to energijo. To so temelji naše kakovosti.

Strokovnost in izkušnje

Poslujemo že več kot 30 let. Smo strokovni in opremljeni z izkušnjami.

AKTIVNOSTI

 • Leta 2016 smo soustanovili Združenje siBIM (Slovensko združenje za informacijsko modeliranje gradenj). Direktor, Matjaž Šajn je član upravnega odbora siBIM.
 • Smo predstavnik Slovenije v SIRWEC (Standing International Road Weather Commission) komiteju.
 • Aktivni smo v delovnih skupinah svetovne organizacije buildingSMART International, katere poslanstvo je določanje in uvajanje odprtih BIM standardov v gradbeništvo.
 • Direktor, Matjaž Šajn je član Komisije za kakovost in razvoj Fakultete za gradbeništvo in geodezijo, Univerze v Ljubljani
 • Prokuristka, Alenk Šajn Slak, je ECQA certificirana vodja evropskih projektov.
 • Matic Kotnik je član TC/BIM odbora pri SIST

PRIZNANJA IN CERTIFIKATI

 • Na 5. Slovenskem forumu inovacij (2010) smo prejeli prvo nagrado v kategoriji storitvenih inovacij za algoritem »Best Fit«.
 • Smo prejemniki Certifikata finančne zanesljivosti, ki ga izdaja Prva bonitetna agencija in se uvrstil med 5,99% najbolj finančno zanesljivih podjetij v Sloveniji.
 • Imamo certifikat Excelent SME Slovenija, priznanje za odlično poslovanje, ki ga Gospodarska zbornica Slovenije v sodelovanju z uveljavljeno bonitetno hišo Coface Slovenija izdaja najboljšim srednjim, malim in mikro podjetjem.
 • Imamo certifikat SQ – Slovenska kakovost, ki ga podeljuje Slovensko združenje za kakovost in odličnost in je simbol prepoznane in preverjene kakovosti izdelkov in storitev.
 • Izpolnjujemo kriterije Bonitetne odličnosti, ki potrjuje konkurenčnost, kredibilnost in odlično poslovanje.

STATUSI

 • Smo član Autodesk Developer Network Program in nosilec statusa 
  Autodesk authorized developer
 • BricsCAD authorized developer
 • Silver Microsoft Partner

Delujemo globalno

Naše podjetje ima sedež v Ljubljani, pisarne v Srbiji, Nemčiji in na Češkem, ter široko mrežo partnerjev na vseh celinah sveta, s čemer zagotavljamo globalno podporo uporabnikom naše programske opreme.