Vreme in gradbeništvo

Neugodno vreme je eden od pomembnih razlogov za zamude pri izvedbi gradbenih projektov. Z namestitvijo vremenske postaje na gradbišča spremljamo trenutne vremenske razmere na lokaciji, ta podatek je pomemben pri ocenjevanju kakovosti izvedbe gradnje. Pripravljamo tudi specifično visokoresolucijsko vremensko informacijo (napoved), ki omogoča boljše planiranje. Opozorila na močnejše vremenske dogodke pa povečujejo varnost na gradbišču.

Najbolj iskano

VEDRA Ceste

Napreden cestno-vremenski informacijski sistem za optimizacijo delovanja zimske službe. Podpira najnovejše trende kot so veliki podatki, IoT in umetna inteligenca ter nudi podporo pri prilagajanju podnebnim spremembam.

Cestno – vremenske postaje

Cestno-vremenske postaje za spremljanje temperature in stanja cestišča ter različnih meteoroloških parametrov. Omogočajo celovit vpogled v trenutno vremensko situacijo na cestnem omrežju.

VEDRA Občine

Vremenski informacijski sistem za podporo pri vzdrževanju občinskih cest. Mogoča je večnamenska uporaba, npr. za civilno zaščito, kmetijstvo, energetiko, turizem…

Želim več informacij

Reference

Skrbimo za prevoznost cest, večjo varnost v prometu in čisto okolje