PLATEIA Traffic Collection ponuja orodja za 2D in 3D načrtovanje prometnih znakov, talnih označb in druge prometne opreme ter funkcije za 2D in 3D analizo in preverjanje poti in sledi vozil. Vsebuje tudi orodja za načrtovanje površin, digitalnega modela terena, 3D polilinij ter uvoz prostorskih podatkov iz google maps.

Zbirka je namenjena projektantom infrastrukturnih objektov kot tudi prometnikom in arhitektom. Programska oprema teče v okolju BricsCAD, AutoCAD ali Civil 3D.

Autosign je profesionalna rešitev za načrtovanje 3D prometne signalizacije v okolju AutoCAD in BricsCAD. Vključuje obširne zbirke prometnih znakov, talnih označb, svetlobne signalizacije in ostalih elementov cestne opreme (street furniture), ki so v pravi 3D (BIM) Solid objekti in z njimi inženir gradi BIM model ceste.

Na podlagi takšnega 3D modela se lahko izdela natančna projektna dokumentacija, poročila ter izdelajo profesionalne vizualizacije in animacije.

Autopath je program za načrtovanje zavijalnih krivulj vozil in analize prevoznosti v okoljih AutoCAD in BricsCAD. Namenjen je načrtovalcem posebnih prevozov, prometnih ureditev, projektantom v gradbeništvu, arhitektom in urbanistom.

Autopath omogoča izdelavo tako horizontalne, vertikalne kot tudi 3D analize prevoznosti, preverbo kolizij in številne opcije za pripravo poročil. Uporabniku so na voljo knjižnice vozil po različnih nacionalnih standardih ter osebna, tovorna in posebna vozila različnih proizvajalcev.

SITE DESIGN vključuje funkcije za hitro modeliranje terena, izračun zemeljskih del in druga orodja za produktivnost, ki prispevajo k izvajanju projekta. Idealen je za hitre idejne projekte, preizkušanje rešitev, podrobno načrtovanje in projekte zemeljskih del, vključno z izračunom prostornin, gradingom in še več.

Površine

Pomembna prednost zbirke so orodja za urejanje terena. Teren lahko izdelamo na podlagi geodetskih podatkov ali preprosto z uvozom prostorskih podatkov iz Google Maps. Orodje izdela ultra-lahek model terena, ki deluje hitro in ne potrebuje nujno zmogljivega računalnika.

Google Maps in Google Street View

Google Maps Import omogoča enostaven uvoz rastrskih slik in višinskih podatkov izbrane lokacije iz Google Maps v DWG risbo v izbranem koordinatnim sistemom.

Google Earth Export

Plateia BIM (3D solid) model cestne infrastrukture lahko hitro vizualiziramo neposredno v Google Earth. Ter tako omogočimo predstavitev projekta v okolju, ki uporabniku omogoča izjemne vizualne predstave.

CGS Labs programske rešitve podpirajo izdelavo BIM projektov cestne in železniške infrastrukture ter hidrotehničnih objektov in med drugim vključujejo lastna orodja za 3D načrtovanje prometne signalizacije in 3D analize prometne prevoznosti.

Rešitve vključujejo podporo za pripenjanje in urejanje BIM podatkov ter izvoz le teh v IFC in druge standardne formate, pa tudi neposredno izmenjavo in delo s podatki Autodesk rešitev, kot so: AutoCAD Civil 3D, Infraworks, Navisworks, Revit in drugi.

Podprti jeziki in standardi

 • Angleška (ENG in USA-AASHTO)
 • Avstrijska
 • Hrvaška
 • Češka
 • Nemška
 • Madžarska
 • Makedonska
 • Poljska
 • Srbska
 • Slovenska

Podprte CAD platforme

 • Autodesk® AutoCAD® 2018 - 2024 (razen AutoCAD LT)
 • Autodesk® Civil 3D® 2018 - 2024
 • BricsCAD® Pro, BIM in Ultimate V22 – V24

* Podprte so le 64-bitne različice platforme

Najem ali trajna licenca?


Kaj je zame boljše?

Licenca za enega uporabnika ali mrežna licenca?


Kakšne so razlike?

Vzdrževanje programske opreme CGS Labs


Zakaj je pametno imeti vzdrževanje?

Financiranje CGS Labs


Ugoden način za začetek poslovanja

Reference

Skupaj gradimo prihodnost