Spoštovani,

Narava je s svojimi cikli v stalnem procesu spreminjanja. Kroženje vode je eden od najdragocenejših naravnih ciklov na našem planetu. Od njega je odvisen naš obstoj, zato si moramo prizadevati, da ga stalno spremljamo, merimo in razumemo. V zadnjem obdobju smo priča močnejšemu vremenskemu dogajanju ter pogostejšim in hujšim hidrološkim ekstremom.

O tem ter o meteoroloških in hidroloških opazovanjih v času intenzivnih vremenskih dogodkov bomo govorili na vebinarju, ki ga bomo organizirali 1. junija ob 10h, trajal bo eno uro.

PRIJAVITE SE NA WEBINAR

Sodelovali bodo priznani strokovnjaki:



Statistics of extreme events in Europe and their impacts

Alois M. Holzer, direktor projektov pri Evropskem laboratoriju za intenzivne vremenske pojave (European Severe Storms Laboratory), ki bo govoril o statistiki ekstremnih dogodkov v Evropi in o njihovih vplivih.


Thunderstorm / Lightning Detectors

Artur Miller, vodja mednarodne prodaje v podjetju Biral, ki bo predstavil merilnike razelektritev.


Monitoring of hail events; Water flow measurements with Cable Fox and Flying Fox systems

Helmut Hohenstein, vodja poslovnega razvoja pri KISTERS AG | HYQUEST Solutions, ki bo predstavil merilnik za merjenje toče in rešitve za merjenje pretokov.


OTT meteorological and hydrological instruments and GILL wind sensors suitable for measuring during severe weather events

Samo Čarman, strokovnjak za hidrometrične in meteorološke merilne instrumente v podjetju CGS Labs, ki bo predstavil OTT meteorološke in hidrološke merilnike ter GILL merilnike vetra, ki so primerni za merjenje v intenzivnih vremenskih razmerah.