Slovenija je ena najbolj vodno bogatih evropskih držav, ponaša pa se tudi s pitno vodo neverjetne kakovosti. Dandanes je čista voda iz pipe pravi znak prestiža. V Sloveniji ta prestiž lahko uživamo vsak dan. Ker imamo dovolj čiste vode, moramo biti tudi odgovorni za zaščito vodnih virov v državi.

Zato se je podjetje CGS Labs pridružilo kampanji, ki jo je zasnovala Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), in podpisalo zavezo, da v poslovnih dejavnostih in na dogodkih ponuja pitno vodo iz pipe.

Celoten življenjski cikel ustekleničene vode uporablja fosilna goriva, prispeva k globalnemu segrevanju in povzroča onesnaženje. Na splošno ustekleničena voda ni čistejša, varnejša ali bolj zdrava od vode iz pipe. Nasprotno, ustekleničena voda je pogosto slabše kakovosti, ker se ne skladišči pravilno in je izpostavljena toploti ali soncu.

Zato želimo naše zaposlene, stranke in partnerje spodbuditi k pitju vode iz pipe. Radi bi ozavestili pomen varovanja okolja. Kot je zapisano v naši brošuri CGS Labs: »Brez odgovornosti ne more biti odličnosti. Zavedamo se vpliva vsakega dejanja na okolje in skupnost.«

Sebastjan Zupanc, direktor Zbornice komunalnega gospodarstva pri GZS, Alenka Šajn Slak in Matjaž Šajn.
Podelitev certifikata se je zaradi ukrepov COVID izvedla kar v poslovnih prostorih podjetja CGS Labs.